Η ιστορία της ομάδας μας

To 2012 μια παρέα φίλων από την Ερέτρια, οι οποίοι είχαν πάθος με το μπάσκετ αποφάσισε να μεταφέρει στο παρκέ τις συγκινήσεις και τα αισθήματα που είχαν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από την ερασιτεχνική τους ενασχόληση με το άθλημα. Έτσι με τη βοήθεια ενός ανθρώπου που ήταν ιδιοκτήτης ενός σωματείου της Χαλκίδας -το οποίο ήταν ανενεργό- η ομάδα πήρε ζωή και ξεκίνησε να συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΣΕ με την επωνυμία Άρης Χαλκίδας. Η χρονιά ήταν επιτυχημένη και καταφέραμε στην πρώτη κιόλας εμφάνιση μας στα αθλητικα δρώμενα της Εύβοιας να τερματίσουμε τρίτοι με πολύ καλή συγκομιδή βαθμών. Αυτό ήταν μόνο η αρχή ! 

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2012-2013) η προσπάθεια όλων έγινε εντονότερη, οι προπονήσεις καλύτερες και όλοι θέσαμε σα στόχο την άνοδο. Έτσι και έγινε . η ομάδα τερμάτισε πρώτη με μόλις μία ήττα και έκανε χαρούμενους όλο τον κόσμο που την ακολουθούσε πιστά όλο αυτόν τον καιρό. Πραγματικά χωρίς τους φιλάθλους μας θα είχαμε καταφέρει λιγότερα. Είναι σπάνιο θέαμα για ομάδα γ' τοπικής κατηγορίας οι εκατοντάδες φίλαθλοι που μας ακολουθούσαν.

Το 2013 η πολυπόθητη μετονομασία ήρθε και επίσημα η ομάδα μας μετονομάστηκε σε Α.Σ.Κ ΕΡΕΤΡΙΑΣ. Η χρονιά ενώ ξεκίνησε πολύ καλά και υπήρχαν ελπίδες πολλές για άνοδο , δε τελείωσε το ίδιο καλά και τελικά τερματίσαμε στην 4η θέση. Πλέον όμως η ομάδα σταθεροποιήθηκε στη Β' κατηγορία και θα έχει αποκλειστικό στόχο για τη συνέχεια την άνοδο και καθιέρωση στην Α' κατηγορία.

Φέτος , την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, πολλά έχουν αλλάξει. Οι περισσότεροι αθλητές που έστησαν αυτή την ομάδα το 2012 έχουν αποσυρθεί και βοηθούν με την εμπειρία τους και τη γνώση τους από διοικητικό πόστο. Επίσης προστέθηκαν και κάποιοι άλλοι επιφανείς Ερετριανοί που αγαπούν υπέρμετρα την ΑΣΚ Ερέτριας και συνέθεσαν το νέο Δ.Σ που έχει ως στόχο να λειτουργήσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιστότερα ως ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο σωματείο. Το ρόστερ εμπλουτίστηκε με νέους και έμπειρους παίκτες, ο προπονητής της ομάδας εκτός από ικανότατος είναι αποδεκτός από το σύνολο των παικτών,φιλάθλων, παραγόντων και γενικότερα η ομάδα οδεύει για τα καλύτερα πιο πολύ απο ποτέ. Ειδικότερα φέτος θα λειτουργήσουν και ακαδημίες παιδιών διαφόρων ηλικιών αλλά και η ομάδα θα κατεβάσει στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα και ομώνυμη ομάδα στην κατηγορία των παίδων (1999 και νεότεροι).

Η Ερέτρια BC μπορεί να μην έχει μακροχρόνια ιστορία, αλλα θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στο Ευβοϊκό μπάσκετ γιατί έχει ανθρώπους που την αγαπούν !